Директна линија за Согласност на Universal

Преку телефон од Република Македонија (бесплатно):

   Завртете 99 800 4288. По звучниот    сигнал, завртете 866 292 5224. Нема    потреба да бирате „1” пред овој број.

За листата на меѓународни контакти, ве молиме кликнете ТУКА. Ако вашата земја не е на листата, кликнете ТУКА за телефонски код за пристап и бирајте +1 866 292 5224.

Преку интернет: www.ethicspoint.com

Директната Линија за Усогласување е оперативна 24 часа дневно, 7 дена во неделата.

Од ниедно лице што ќе се јави на Директната линија за Усогласување нема да биде побарано неговото/нејзиното име или друга информација за идентификација, и нема да бидат употребувани никакви уреди за идентификација на повик или снимање.


Контактирајте со нас:

Harvard Smith
Главен директор за усогласување
Universal Corporation
9201 Forest Hill Avenue
Stony Point II Building
Richmond, Virginia 23235
(директна линија) +1 804 254 1316
(Канцеларија) +1 804 359 9311
(Факс) +1 804 254 3594
(Имеил) compliance@universalleaf.com

Писмо од преседникот

Драги колеги,

Семејството на компании на Universal Corporation со гордост работи преку 90 години. За тоа време, нашите луѓе низ целиот свет се стремеа да ја изградат нашата најважна деловна вредност –Интегритет.

Гледајќи кон иднината, ние мораме да ја зачуваме оваа драгоцена вредност. Вршењето на нашите дејности со интегритет е клучно за одржување на нашиот статус како лидер во нашата индустрија. Тоа им го должиме на нашите клиенти, нашите заедници, нашите акционери и си го должиме едни на други. Сите ние одигруваме клучна улога и Universal смета на вас.

Нашиот Кодекс на однесување поставува високи етички стандарди што нè водат. Реализацијата на деловното работење согласно високите етички стандарди е исправна работа, а истовремено е и добро деловно работење. Кога станува збор за етика и интегритет, ние во Universal имаме три примарни цели: 1) работиме со интегритет; 2) вршиме деловно работење со интегритет; и 3) ги третираме информациите и добрата со интегритет. Кога ќе ги постигнеме овие цели, ќе ја претвориме Universal во компанија каква што заслужува да биде.


Срдечно,

George C. Freeman III
Преседникот, Преседателот, и Егзекутивниот Раководител

Извор на согласност